Letselschade
Wanneer u gewond raakt door een ongeval of fout van een ander is het vaak mogelijk om de schade te verhalen op degene die het ongeval heeft veroorzaakt of diens verzekering.
De schade kan pas worden vergoed als de aansprakelijkheid voor het ongeval is erkend. Over de aansprakelijkheid adviseert Esther Reijnders u snel en duidelijk.
Letselschade bestaat uit twee soorten schade. In de eerste plaats de materiële schade. Dit zijn kosten die u hebt gemaakt als gevolg van het ongeval en inkomsten die u bent misgelopen. De advocaatkosten (buitengerechtelijke kosten genoemd) zijn ook een schadepost die voor vergoeding in aanmerking komt. Daarnaast is er immateriële schade; ook wel bekend als smartengeld. Sinds 1 januari 2019 hebben slachtoffers met zeer ernstig en blijvend letsel recht op vergoeding van zogenoemde affectie schade. Voor overlijdensschade geldt een andere regeling. Esther Reijnders kan u uitleggen welke schadeposten precies voor vergoeding in aanmerking komen.
Omdat letsel meestal tijd nodig heeft om te herstellen en vaak niet duidelijk is welke gevolgen het letsel precies heeft (denk aan uw werk of het huishouden) duurt een letselschade zaak vaak enkele jaren. Tussentijds wordt uw schade gedeeltelijk vergoed door middel van betaling van voorschotten door de aansprakelijke partij.
Een letselschade zaak begint met een kennismakingsgesprek. Zo kunt u zien wat voor ‘vlees u in de kuip’ hebt en er kan een eerste stappenplan worden gemaakt. Ook de schade wordt dan besproken. Als u vanwege het letsel niet mobiel bent kan Esther Reijnders u thuis bezoeken. Het eerste gesprek is gratis.